Hingsthållarens egen beskrivning av A Magic Twist (SWB) 9770

Ture är en hoppstammad hingst född 2021 som avelsgodkändes vid bruksprovet 2024. Han fick högsta betyg av 3-åriga hopphästar! Ture har ett underbart temperament, han är mycket arbetsvillig med fantastiskt fina gångarter.

Omdöme i urval; harmonisk ädel av mindre modell med väl ansatt hals.
Taktmässig välbalanserad skritt, taktmässig energisk välbalanserad trav med visst register, aktiv välbalanserad rund galopp.
Samarbetsvillig uppmärksam med gott förtroende och framåtbjudning.
Mycket bra benteknik.

Modern Doctrine har lämnat Hot’n’Sweet D (e. Heartbeat) som belönats med diplom i både gångarter och hoppning som 3-åring. Hot’n’Sweet D var finalhäst i Breeders Trophy som 6-åring och har tävlingsreultat tom 140 hoppning.
Pearl Heart (e. Heartbeat ) var i final Breeders Trophy som 4-åring. Ytterligare syskon har varit högst bedömda föl vid fölvisningar Ask No More (e. Favorit Ask) och Indoca Park (e. Magic Park).

Mormodern Capella fick 11 avkommor varav flera fått höga poäng på 3-årstest och rikskvalitetstävlan och har tävlingsresultat tom internationell 150 hoppning och Msv dressyr. Hon har lämnat Kaligula B (e. Nimmerdor) som fick prestationsdiplom som både hopp- och gångartstalang och även var placerad vid Rikskvalitetstävlan. Kaligula B deltog i Breeders Trophy i dressyr och exporterades till Norge. Capella har också lämnat Born to Joy (e. Guido) som fick hoppdiplom som 3-åring, var placerad i Breeders Trophy som 4-åring och sedan tävlat i 150-klasser. Vidare har Capella lämnat For Eclipse (e. For Pleasure) som placerat sig i 130 klasser, Der Landstern (e. Landor S), som fått hoppdiplom som 3-åring och Caprice Pleasure (e. For Pleasure) som är ett A-premierat avelssto.

Mormors mor Nirane har lämnat Coraggiosa (e. Carneval) som har tävlingsmeriter i 140 hoppning. Nirane är helsyster med elitpremierade hingsten Landlord 849 och hingsten Lord Ludwigsburg som tävlat 150 hoppning.

Bilder

Ridprov - Bruksprovet 2024

Strömsholm mars 2024

Löshoppning - Bruksprovet 2024

Videoklipp

Här visas filmklipp på hingsten som dess aktiva hingsthållare lagt till.