Hingsthållarens egen beskrivning av Zafferano (SWB) 1325

Zafferano är en unik hingst som med sin sundhet, mångsidighet och sitt vänliga och arbetsvilliga temperament passar till många typer av ston och avelsmål. Med sin gyllene färg väcker han uppmärksamhet var han än går.

Zafferano är mycket hälsosam, han har aldrig varit halt eller skadad. Han är röntgad i ben, nacke, hals, rygg utan anmärkning, han är även fri från FFS.

Zafferano har en mycket framgångsrik karriär både som sporthäst och avelshingst, parallellt med att tävla Grand Prix har han varit bland de mest populära avelshingstarna sedan han blev godkänd.
Hans avkommor är mångsidiga och har visat framfötterna både på fölchampionat och som tävlingshästar i både hoppning och dressyr, och även som uppskattade vänner till hobbyryttare som vill ha en rolig häst att rida och hantera. Han har hittills avkommor upp till MSV dressyr och en avkomma som gick Breedersfinal i hoppning, många tävlar både hoppning och dressyr parallellt. 2023 var tre av tolv gångartsföl i Sydsvenska fölchampionatet efter Zafferano. Avkommorna får en fin överlinje och mycket korrekta ben vilket har gjort att Zafferano har ett av de högsta Blup-indexen för extremiteter. Avkommornas goda rykte har lett till en stor efterfrågan.
Zafferano har redan ett flertal godkända söner i avel i olika länder.

Zafferano har som tioåring placeringar i Grand Prix dressyr. Som nioåring tävlade han i Nurnberger Burgpokal, den största cupen för unga hästar på Horses and Dreams i Tyskland. Som åttaåring har han vunnit Intermediaire I och som sjuåring tog han brons på 7-årschampionatet i Flyinge och han nominerades till Unghäst VM i Ermelo.
Zafferano har gått bruksprov både i Sverige och i Tyskland, på tyska 50-dagarstestet fick han 8,4 i slutbetyg – ett av de bättre resultatet i hela Tyskland det året. Han fick bland annat 10 för sitt fantastiska temperament. Han är idag godkänd i ett stort antal avelsförbund.

Zafferano är färgtestad eeAACrcrW20 och lämnar gult till 50% av avkommorna. Han lämnar även W20 till 50% av avkommorna vilket är en gen som boostar vita tecken och han lämnar inte svarta avkommor.


Läs mer om Zafferano på www.verbena.se


Video:
Zafferano Mix:
https://youtu.be/J_apOJ6s96o

GrandPrix debut 2023:
https://youtu.be/hjqiqSHRLyI
Bilder

Videoklipp

Här visas filmklipp på hingsten som dess aktiva hingsthållare lagt till.