Hingsthållarens egen beskrivning av Blue Hors Monte Carlo 9483

Blue Hors Monte Carlo är en kraftfull hingst med optimal motor och spännande prestationsblod.

Vid KWPN:s hingstpremiering 2020 presenterade den 3-årige Blue Hors Monte Carlo sig på ett mycket övertygande sätt att han, ganska självklart, blev utnämnd till premiehingst och visade sig vara en kraftfull rörelsekonstnär. Han besitter tre högkvalitativa gångarter och hans starka motor med kraftfull bakbensaktivitet placerar honom i en egen division som en hingst för internationell dressyrsport.BLUP
Horsetelex
Hippomundo
Efter den holländska hingstpremieringen fick Blue Hors möjlighet att besiktiga Monte Carlo hos hingsthållaren Joop van Uytert. Vid det tillfället hade hingsten bara haft ryttare på sig ett fåtal gånger. Trots det var hans potential för större utmaningar i framtiden helt uppenbar.

Efter det följde visning av Monte Carlo på Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning 2020 där han med stor självsäkerhet åter tog plats bland premiehingstarna. I den tio dagar långa observationstesten som följer efter Hingstekåringen med ridning av hingstarna var hans omdömen mycket positiva:

”Samarbetsvillig, lätt ridbar och energisk hingst. Skritten är taktfast och energisk. Traven är elastisk, energisk, och smidig med god bärighet och bra påskjut. Galoppen är luftig och elastisk med god bärighet.”

Blue Hors äger hälften av Monte Carlo och de andra delägarna är de kända holländska hingsthållarna Tim Coomans, Joop van Uytert och Nico Witte. Blue Hors Monte Carlo utbildas på Blue Hors och tjänstgör för avel på stuteriet.

Videoklipp

Här visas filmklipp på hingsten som dess aktiva hingsthållare lagt till.