Hingsthållarens egen beskrivning av Cornet Obolensky 95203

CORNET OBOLENSKY 95203
Cornet Obolensky är en av världens bästa hoppförärvare och innehar stadigt topplaceringar på WBSFH´s lista. Han var tvåa vid sitt bruksprov 2001 och trea i sin avdelning på 30-dagarstestet med poängen 9.24 i hoppning, med 10, 0 i löshoppning. Cornet Obolensky har haft en magnifik karriär med både Ludger Beerbaum och Marco Kutscher i sadeln. Som femåring var han finalhäst i Bundeschampionat och låg i topp vid den internationella Youngster Tour.

Marco Kutscher vann tyska mästerskapen 2008, otaliga grand prix och representerade Tyskland vid OS 2008. Under 2009 var han tvåa i world cup i Bordeaux, trea i grand prix i Rio de Janeiro och högt placerad i Global Champions Tour-finalen i Doha. Cornet Obolensky ingick i det vinnande laget vid EM 2011. År 2012 vann han världscuphoppningarna i Zürich, nationspriset i Rom och Rotterdam och var samma år den mest vinstrika tyska hästen. Cornet Obolensky utnämndes 2012 till ”Ambassadör” i BWP.

Cornet Obolensky har otaliga avkommor som tävlar internationellt och han har mer än 60 godkända söner. Några av de mest namnkunniga avkommorna är Cornet d’Amour, helbröderna Cristallo I och II, Cornado NRW, Conte Bellini, Cornet´s Cristallo, Cocoshynsky, Clooney 51, Cornetto K, Coree, Cornet Kalua, Comme il Faut, Corbinian, Cornet 39, Cornet dÁmour. Cornet Obolensky hade tre avkommor i finalen på EM i Göteborg 2017.

Fadern Clinton var själv mycket framgångsrik på tävlingsbanorna och kombinerar de berömda blodslinjerna Cor de la Bryère, Landgraf I och Capitol med linjen 8829 från Holstein. Morfar Heartbreaker har vunnit ett flertal World Cup och är en stark hoppförärvare.

Videoklipp

Här visas filmklipp på hingsten som dess aktiva hingsthållare lagt till.