Hingsthållarens egen beskrivning av Serious 1457

Serious är bruksprovsvinnare i gångarter 2022.
Fadern Secret fick toppbetyget 9,5 i dressyr i sitt test i Schlieckau med fyra gånger 10,0 i poängraden och fortsatte sedan dominera som unghingst. Han var sedan vicesegrare i Bundeschampionat in Warendorf. Totalt har Secret kvalat tre gånger till Bundeschampionat och har varje gång varit champion eller vice champion. I kvalet 2017 fick han 9 för skritt, trav och träning samt 10 för galopp, med 8,5 för exteriören. I kvalet 2019 vann han för nadra gången och belönades med 8,5. Han vann också 2020 kvalet till Bundeschampionat med 8.5 för skritt, 10 för trav och galopp, 7.5 för lösgjordhet samt 9 för allmänt intryck. Han vann sedan final kvalet och vann därefter även finalen. Secret vann unghäst-VM som femåring, även då med Jessica Lynn Thomas i sadeln.

Härstamning
Både modern Fleur d´Amour och mormodern Walonya är statspremieston i Hannover. Walonya har lämnat en avkomma som har plaseringar i St Georges. Mormorsmor La Rosa är ett statspremiesto och har lämnat två avkommor i MsvB-dressyr.

Morfar Fürst Romancier var premiehingst och 2009 fyra i både unghäst-VM och Bundeschampionat. Han har många avkommor i internationell svår dressyr och har över trettio godkända avkommor. Mormorsfar Weltmeyer är en stämpelhingst som gett otaliga godkända hingstar och tävlingshästar samt har varit högt rankad som fadershingst.

Videoklipp

Här visas filmklipp på hingsten som dess aktiva hingsthållare lagt till.