Hingsthållarens egen beskrivning av Blue Hors Kingston 95470

BLUE HORS KINGSTON 9414
Blue Hors Kingston är en högintressant hingst efter Totilas-sonen Glock’s Toto Jr, med prestationsblod på mödernet. BH Kingston har utmärkt sig i de tester han gjort i Holland. Han visar mycket stor ridbarhet och har redan fått ett stort antal 9:or för den fina ridbarheten.

BH Kingston var tvåa vid sitt 50-dagarsprov i Ermelo. Han erhöll totalpoängen 85,5, med 9,0 för ridbarhet. Ur utlåtandet går att läsa bland annat att han är en arbetsvillig och ärlig hingst, men mycket framåtanda och en mycket bra attityd. Han bedömdes ha en ren, aktiv och stor skritt och en trav med bra mekanik och aktiva bakben. Galoppen är kraftfull, i uppförsbacke, rymlig med bra balans. BH Kingston ger sin ryttare en bra känsla och bedömdes ha mycket stor talang.

Enligt KWPN´s avelsråd kan BH Kingston förväntas tillföra utstrålning, bra modell, gångartskvalitéer, ridbarhet och god inställning till arbete.

Glock´s Toto Junior vann som femåring Pavo Cup och fick i sin första fölårgång tre godkända söner, däribland BH Kingston.

BH Kingstons mor är elitstoet Arina efter Cabochon-sonen Turbo Magic, som har haft en dressyrkarriär i USA. Arina har också en avkomma som tävlar dressyr och hennes mor Sarina är mor till Griffin, godkänd i AES. I stostammen återfinns flertalet tävlingshästar.

I tredje och fjärde led återfinns de betydelsefulla ridhästproducenterna Flemmingh och Nabuur.

Videoklipp

Här visas filmklipp på hingsten som dess aktiva hingsthållare lagt till.