Hingsthållarens egen beskrivning av Cristallo II 1366


Cc0155bcc966fb6db9cb548ba10aac3f

En unik ridbarhet och fulländad teknik kombinerad med blod i världsklass.

“Cristallo II is a stallion with enormous athletic ability and exceptional scope. His first offspring in Germany look really promising and they have inherited his excellent ability.”
Ludger Beerbaum

Cristallo II vann premieringen i Münster-Hahndorf 2009. Han var reservchampion vid sitt bruksprov 2010, med mycket höga poäng för gångarter och ridbarhet. Som fyraåring blev han silvermedaljör vid unghästchampionaten i Westfahlen och 2012 kvalificerade han sig för Bundeschampionat. Cristallo II har tidigare tävlat internationellt framgångsrikt med Jerry Smit och tävlades under 2016 av japanen Tadahiro Hayashi.

Avkommorna till Cristallo II har visat sig mycket väl i unghästklasser och championat, de har nu framgångar i klasserna på väg mot svår hoppning. De egenskaper som ofta beröms är inställningen till arbete och ridbarheten i kombination med en mycket fin teknik.

Fadern Cornet Obolensky var mycket framgångsrik under Marco Kutscher (bland annat lagguld i EM 2011). Cornet Obolensky har producerat många godkända hingstar och otaliga tävlingshästar i svår klass. Han ligger trea på Horsetelex ranking över hingstar med 40 eller fler tävlande avkommor. Både i rankingen efter avkommornas intjänade prispengar och i WBFSHs ranking ”Top 10 Show Jumping Stallions” är resultatet en fjärdeplacering.

I mödernet återfinns flera svårklasshästar. Mormodern Profilda var framgångsrik upp till svår hoppning. Helbrodern Cristallo I var även han framgångsrik i internationell hoppsport. Morfar Cassini I tävlade internationellt i GP med Franke Sloothaak i sadeln och är känd som en av de bästa förärvarna inom hoppaveln.

Cristallo är förutom SWB också godkänd i Hannover, Oldenburg-International, Westfalen, Rheinland, Mecklenburg och de sydtyska förbunden.


Tillbaka