Hingsthållarens egen beskrivning av Casall Sem 1398


Medium

Premiehingst DV 2017, Godkänd SWB 2019 med 41p exteriört. Casall Sem är en toppmodern danskfödd hingst
som redan som föl var något extra och blev vid DV’s Eliteskue 2013 nr. 2 i finalen med bl.a. 9 för typen. Casall Sem är en helt komplet byggd. Modern hopphingst – stor, ädel och elegant. Han är välbenad och korrekt med bra hovar. Hingsten är dessutom väldigt ridbar, smidig och extremt försiktig och därför nästan alltid felfri.
Han blev vid godkännandet tilldelad 9 för typ och hoppning. Casall Sem haer varit i final i DRF´s 5 och 6 års hoppchampionat. Och han går nu som 7 åring 140 med stor övertygelse.
Casall Sems far, Cabachon, Gick som 8 åring med Stein Endresen World Cup med stort övertygelse. och blev sedan såld till Ukraina. Casall Sems farfar, Casall, är en av världens mest vinnande hopphästar och blev 2017 pensionerad efter en fantastisk karriär med Rolf-Göran Bengtsson.
Stostammen på Casall Sem år av den kända holsten stam 5064, Där också Calido I stammar. Utöver detta är mormoderen också e. Calido I, så den är direkte linjeavlad. Coronado I, som är morfar, har ett hopp index på 153 och är naturligvis elithingst. Casall Sems mor, Corona, är RDH-kåret i Danmark och premierad i Tyskland med bl.a. 9 för kapacitet i hoppning.
Corona är mor till fem föl på sex år. Gammal modern e. Calvados/Roman har lämnat fem avkommor som alla gått Svår hoppning.
Casall Sems har haft sin första fölårgång framstäld. I Inkas framställdes tre föl alla tre gick till Final. Casall SEM är Konstateret fri for OCD. WFFS NegativBilder


Medium

Medium


Videoklipp

Här visas filmklipp på hingsten som dess aktiva hingsthållare lagt till.


Tillbaka