Hingsthållarens egen beskrivning av Aideean (SWB) 1346


510a34c19ae43dd4275dd9e38dd1a4a8

Aideean gjorde sitt bruksprov 2017 och belönades med 41p för sin exteriör med 9p för huvud, hals och bål med utlåtandet: Välproportionerlig, långlinjerad, maskulin. Uttrycksfullt huvud, lång välansatt hals med naturlig resning, liggande bogar, lång manke, välformat kors. Välbenad, välformade hovar. Energisk, taktmässig skritt med normal steglängd. Vägvinnande, framåtgripande trav.
För sina gångarter under ryttare belönades Aideean med 8,2 totalt med en 9 för galoppen med utlåtandet: Rytmisk, vägvinnande och elastisk. Bra balans och bärig. Avspänd, samarbetsvillig, ridbar i uppförsbacke.
Avelsvärderingsnämndens avelsbeskrivning:
Aideean (SWB) kan användas för dressyrhästavel till de flesta typer av ston. Exteriört kan han bidra med god sporthästtyp i form av goda proportioner och linjer, mycket god halsansättning samt korrekt benställning. Prestationsmässigt kan han ffa tillföra kvalitéer i skritt och i galopp i form av rytm, bärighet och elasticitet samt överlag god ridbarhet.
Aideean gjorde sin tävlingsdebut på Strömsholm som 5 åring och erhöll 81,6 % i 5 åringarnas finalprogram och därmed en biljett till finalen i championatet på Flyinge.Videoklipp

Här visas filmklipp på hingsten som dess aktiva hingsthållare lagt till.


Tillbaka