Hingsthållarens egen beskrivning av Dom Perignon Z 1408


47f8c07521c7a80b63edc39be22299e5

DOM PERIGNON 1408
Dom Perignon är en sportig hingst med imponerande hoppteknik. Han har att brås på, fadern är den högintressanta Dominator 2000 Z och morfar Lucky Boy har själv presterat på högsta nivå.

”Kvick, snygg, sportig, med blod som alla i toppsporten talar om. Dom Perignon är en modern hingst, med alla de kvalitéer jag söker hos en hingst jag vill rida!”
Malin Baryard Johnsson

Dom Perignon belönades under det svenska bruksprovet med 9 poäng på typ och omdömena löd bland annat; ädel, högställd och välproportionerlig, med litet uttrycksfullt huvud. Han bedömdes ha en energisk och rörlig skritt och traven bedömdes vara framåtgripande och ganska vägvinnande.

Under bruksprovet bedömdes han ha stor kapacitet, god balans, framåtbjudning, ryggverkan och spänst. Vidare ansågs han ha en snabb reaktionsförmåga, vara uppmärksam, orädd och energisk. Dom Perignon berömdes för sin mycket goda inställning. ärliga bjudning och ridbarhet. Han bedömdes dessutom vara hinderklok och koncentrerad på sin uppgift. För temperament och utvecklingsbarhet fick han betyget 9,0.

Vid testridningen beskrevs Dom Perignon som en hingst med bra galopp, lätt att korta och med bra balans. Han har fint tryck från marken och är försiktig och scoopy.

Dom Perignon beskrevs redan under sitt bruksprov i Belgien som en högställd, välutvecklad hingst av mycket god sportmodell. Gångartsmässigt poängterades hans smidighet och kraft i steget, där framförallt galoppen utmärkte sig med bra tryck och ett stort register. I löshoppningen visade han mycket bra hopp- och benteknik, samtidigt som han hoppade med bra tryck.

Testryttarna framhöll hans lätta, reglerbara galopp och poängterade hans kvalitéer i hoppningen. Dom Perignon hoppar med mycket bra hoppteknik, han hoppar genom ryggen och använder sin kropp bra genom hela språnget.

De första avkommorna föds under 2020.

Fadern Dominator 2000 Z har varit en av de hetaste unga, kommande stjärnorna. Han har nu med Christian Ahlmann i sadeln visat att han hör hemma i den internationella toppsporten. Blott nio år gammal vann han sin första internationella Grand Prix. Dominator Z förenar de bästa franska blodslinjerna med genuint hoppblod från Holstein. Varken Diamant de Semilly eller Capitol I-sonen Cassini behöver någon närmare presentation. Avkommorna är framgångsrika i alla sammanhang. Dominator Z har redan ett antal godkända söner, många är de avkommor som vunnit löshoppningstävlingar och fölbedömningar, samtidigt som fölen inbringar höga belopp på auktioner runt om i Europa.

Morfar Lucky Boy är en god företrädare för Holsteinerstammen 776, som även lämnat Ramiro, Accord I och II, Cortino I och II, Rouletto, Calvados I och II, Lordanos för att nämna några. Lucky Boy har haft en mycket framgångsrik karriär med Marcus Ehning i sadeln och har dessutom övertygat med sin förärvning. Redan i de första årgångarna i KWPN återfinns flera söner som gick vidare till den andra besiktningen. Bland Lucky Boys avkommor återfinns flera framgångsrika tävlingshästar. Gemensamt är att de är av en mycket god sporthästmodell, med elastiska och reglerbara gångarter.

Dom Perignon är godkänd i SWB och BWP.Videoklipp

Här visas filmklipp på hingsten som dess aktiva hingsthållare lagt till.


Tillbaka