Hingsthållarens egen beskrivning av Zafferano (SWB) 1325


Medium

Zafferano är ett unikt bidrag till sportaveln, såväl dressyr som hoppning. Han är den första godkända isabellhingsten i SWB på 45 år, och dessutom med kvalitet som matchar de bästa hingstarna i Europa - så färgen är en bonus! Han förenar prestationssäkert svenskt blod med de bästa europeiska stammarna, framför allt för de internationella klasserna dressyr men det finns även mycket hoppblod med prestationer i svår hoppning.

Vi kan rekommendera Zafferano för förbättrande av temperament, ridbarhet, balans och samlingsförmåga, för avel av dressyrhästar på högsta nivå. Då han hoppar bra samt har mycket hopprestation i stammen passar han även för den som satsar på multitalanger eller hoppning. Han är otroligt okomplicerad, modig och klok vilket han nedärver så är han ett utmärkt val för den som värdesätter mångsidighet, ett bra temperament och som vill avla en häst med kapacitet för höga klasser som även vanliga personer kan hantera och rida.

Fri från WFFS samt ua i röntgen!

Zafferano blev en av de högst bedömda hingstarna på samtliga 50-dagarstest i Tyskland 2016. Han var näst högst bedömda 3-åring och topp 5% av hingstar oavsett ålder.
8,4 i slutbetyg dressyr
8 hoppning.
10 temperament
9,5 testryttare
9 arbetsvilja
8-8-8-8-8=40 poäng exteriört.
I Sverige var han enda 3-åring att godkännas och blev året efter livstidsgodkänd i både SWB och Oldenburg.

Han har som 6åring vunnit MSV:B med 74,5%, debuterat i MsvA som 7åring.

Zafferano har otrolig ridbarhet, samlingsförmåga och balans vilket gör honom väldigt rolig att rida. Han visar redan fin talang för piaff, passage och piruetter och vi satsar på Grand Prix i framtiden. Dessutom älskar han att hoppa och ridas ut.

Zafferano typar sina föl, de får ett vackert huvud och mkt fin överlinje med bra hals och atletisk kropp. De blir otroligt välbalanserade i uppförsbacke och med mycket karisma. Tre bra gångarter med balans, elasticitet och spänst, han nedärver den schvungfulla Chagalltraven, och avkommorna får ofta bättre skritt samt blir lite ädlare än Zafferano själv. Framför allt nedärver han sitt fantastiska psyke och många uppfödare återkommer för att få ett till Zafferanoföl då de är så nöjda.

Fadern Zaladin MI vann sitt bruksprov och har vunnit St Georges, han matchas nu mot Grand Prix.

Zaladins far Blue Hors Zack är både en avelsikon med fantastiska avkommor som vunnit unghäst VM och är framgångsrika i internationell Grand Prix. Han är en av få som förutom att vara en av de bästa avelshingstarna själv tävlar i världstoppen. Han deltog i VM 2018 och World Cup-finalen och har även i år kvalat till World Cup-finalen.

Zaladins morfar Solos Landtinus är hoppstammad och har lämnat avkommor som tävlat i världstoppen i både hoppning och dressyr.

Zafferanos möderne är känt för att lämna multitalanger med bra hoppförmåga samt talang för samling, de har utmärkt temperament och en mycket hög andel tävlande hästar.
Modern Baby Doll är elitpremierad, hon har tre levande avkommor, som alla placerats i MSV hoppning eller dressyr och är på väg mot svår klass. Virusless XC har placeringar i 140 hoppning och tävlad 145. La Pinta fick dubbeldiplom med 48,5/49,5 och var 7a i Kungakannan. Hon har vunnit eller placerats i varje start med upp till 73% i MSV B, och hon planeras debutera St Georges i år. Zafferano är godkänd hingst och har vunnit MSV B dressyr och startar MSV A.

Mormor C’est si Bonne är elit och har flera avkommor upp till 140 hoppning och dottern Duschesse i internationell Grand Prix dressyr med vinst.

Baby Doll är e. Bernstein, kanske Sveriges bästa hingst för avel av Grand Prixhästar. Han har otaliga avkommor i svår klass, upp till internationell Grand Prix. Morfar Chagall är även han en säker producent av högpresterande hästar och har tre avkommor som tävlat VM i dressyr.Bilder


Medium

Medium

Medium

Medium

Medium

Medium


Videoklipp

Här visas filmklipp på hingsten som dess aktiva hingsthållare lagt till.


Tillbaka