Hingsthållarens egen beskrivning av Crusador 1295


Medium

En modern sporthäst avlad från det bästa ur två världar!

Fadern Cassini I är känd över hela världen som en av de mest framgångsrika förvärvarna till de bästa hopphästarna som har varit och är aktiva inom sporten, så som Carambole, Cumano, Berlin, Carino, Cabrio v/d Heffink, Candillo Z och Castellino v/d Helle.
Morfar Quidam de Revel tillhör en av de hingstar som påverkat utvecklingen av den "moderna" sporthästen mest positivt, med söner som Nabab de Reve, Guidam, Quite Easy, Tlaloc M, Quantum och Ohio v/d Padenborre har han dominerat aveln mer och mer inom hoppsporten.

Crusador kommer ur Holsteins stofamilj (stam) 162 som anses vara en av de bästa avelslinjerna i Holstein .
Vid OS i Aten deltog bl.a. 4 hästar (Canturo, Coster, Sapphire och Waterford Crystal) från samma stofamilj.

Crusador köptes av Team Nijhof från Holland då han godkändes vid Holsteins bruksprov. Därefter skickades han till Frankrike där han framgångsrikt deltog på franska mästerskapen i Fontainebleau, som 4, 5 och 6-åring med resultatet "Excellence".

Vid 6-års ålder såldes Crusador till England där han fortsatte sin karriär och tävlade upp till 1,45 klasser med bra resultat. Han var bl.a. 6e placerad på Brittiska mästerskapet 2011.

Crusadors avkommor utmärker sig för sin ridbarhet, temperament och modell. Men det som framförallt gör Crusador till en fantastisk förvärvare är hans avkommors fantastiska hoppförmåga och teknik!

2011 såldes en 3-årig hingst efter Crusador (Usador du Rouet) på elitauktionen ”Fences” i Frankrike som högsta inropade häst (någonsin) för 120,000 euro. Usador du Rouet är numera godkänd för avel i Frankrike.
Året efter såldes ytterligare tre avkommor för höga prissummor, varav en numera också är godkänd i Frankrike (Virtuose de l' Etre).
Crusadors första avkommor börjar nu komma upp i ålder (de äldsta är nu 11 år gamla) och visa sig på de stora arenorna. Några har även redan hunnit starta 5* 1.60 m klasser med placeringar.

Crusador är godkänd i SWB, Selle Francais, Oldenburg, Zangersheide, AES och Sella Italiano

MER INFO OCH FILMER PÅ CRUSADOR OCH HANS AVKOMMOR: https://www.facebook.com/crusadortn/Bilder


Medium

Medium

Medium

Medium

Medium

Medium

Medium

Medium

Medium

Medium

Tillbaka