Hingsthållarens egen beskrivning av CCStud's Kuba Libre (SWB) 1369


Medium

CCStud´s Kuba Libre har högintressant sporthärstamning, med för Sverige nytt blod. Han är en riktigt cool hingst, som alltid gör sitt bästa.

“This mare line has meant a lot for our breeding work. So we are proud to see that Independence and Cependence produce a quality stallion with a future in
Sweden and internationally. This stallion is a modern type stallion with great possibilities of a proven mare line.”
Wiebe vd Lageweg

CCStud´s Kuba Libre är en högställd, välproportionerlig hingst med taktmässiga, aktiva gångarter. Under bruksprovet bedömdes han ha en framåtgripande galopp, med bäriga bakben, där han arbetar väl över ryggen. I hoppningen poängterades CCStud´s Kuba Libres goda rytm, balans, goda självförtroende, framåtbjudning och benteknik. Han rättar sig bra, är samarbetsvillig, sansad och visade en positiv kvickhet. Han levererade riktigt fina, jämna språng hela bruksprovet igenom.

Fadern Untouchable kommer ur de bästa blodslinjerna i Selle Francais, KWPN och Holstein och en av de mest framgångsrika Holsteiner-linjerna, 18A2 (liksom Clinton, e. Corrado I, och Chambertin). Untouchable har själv tävlat med flera ryttare på allra högsta nivå, med placeringar i Global Champions Tour och flertalet andra prestigefyllda tävlingar, vilket påvisar den mycket goda ridbarhet och självklara fallenhet för hoppning han besitter. Han har en mycket stark rygg, med riktigt god ryggverkan och kraftfulla bakben med gott tryck i. Untouchable nedärver sin starka exteriör, hoppteknik och goda inställning till hinder. Untouchable är en av de mest populära hingstarna i Frankrike och räknas som en av de mest populära fäderna till föl och embryos på auktioner över hela Europa. Sonen Untouched såldes vid auktionen som följde efter premieringen 2009 för fantastiska 300 000 euro och tävlade sedan 160-hoppning. Ytterligare framgångsrika avkommer är; Carona (K. Chad), Coronas M&M (T. Hayashi) och Big Brother (R. Lopez).

Modern Cependence har lämnat en avkomma med placeringar i 130-hoppning och en som har fått diplom på treårstestet.

Morfar Hold Up Premier är e. Narcos II – Quidam de Revel och kombinerar därmed Frankrikes två hoppgiganter i stammen. I Hold Up Premiers möderne återfinns flertalet kända tävlingshästar, så som Electre II, som vunnit många Grand Prix- och Nations Cup-klasser. Electre II är även mor till de godkända hingstarna, Flushing och Urbain du Mannai, som även de har tävlat internationellt i hoppning. Hold Up Premier var finalist vid fyra-, fem-, sex- och sjuårsålder i hingstklasserna vid holländska mästerskapen. Som fem- och sjuåring startade han i unghäst-VM och har därefter tävlat svår klass.

Mormor Independence har placeringar i 130-klasser och KWPN-predikatet sport(spr)keur. Hon har en avkomma som har tävlat internationell 140-hoppning, en med KWPN-predikatet prest keur EPTM(spr) och en med KWPN-predikatet Ster. Independence är även mormor till Dendence VDL (160-hoppning). Mormodern Aziemieka är mor till de godkända hingstarna Everest 822, Glennridge och Arkansas VDL, de förstnämnda med placeringar i 160-hoppning och Arkansas VDL i 140-klasser. Hon har ytterligare en avkomma som har placeringar i 140-hoppning och en som har tävlat framgångsrikt i 130-klasser.

CCStud´s Kuba Libre är godkänd i SWB.Bilder


Medium

Tillbaka