2019-01-15-bruksprov

Hingsthållarens egen beskrivning av Harlem D 1354


0789ed6016d62372c340c9dbd3411aa1

Harlem D är en otroligt vacker och elegant hingst som blev premiehingst vid KWPNs hingstpremiering i Den Bosch 2015. 2017 godkändes han på bruksprovet på Flyinge och blev en av Sveriges mest populära hingstar med mycket hög dräktighet.

Som 4-åring vann Harlem D kvalet till 4-årschampionatet på Elmia med 86% och trots att han betäckte mycket så var han också framgångsrik i unghästchampionaten med placeringar både i Falsterbo och på Elmia som 5-åring med 87,2% som bästa resultat. Harlem D ingår i den grupp unghästar som förbereds för unghäst-VM i dressyr 2018 tillsammans med sin ägare Sophia Skobe Rosén, han är därför bara tillgänglig i avel under april och maj månad 2018.

Fadern Vivaldi är en av Hollands mest populära och framgångsrika hingstar och har de senaste åren lämnat ett stort antal mycket framgångsrika avkommor, såväl ston som hingstar som har dominerat i både avel och sport. Han är far till ”Årets Sto” i KWPN 2011 och till segerhingsten i KWPN 2012. Några av de avkommor som utmärkt sig är Vitalis, Dream Boy, Eye Catcher, Van Vivaldi, Desperados och Blue Hors Veneziano. Cennin, e Vivaldi – Donnerhall, har ett flertal världscupplaceringar på över 77%.

Harlem D kommer från ett mycket starkt möderne där modern Dorina är efter avelsmatadoren Donnerhall och är premierad pref ster prok i KWPN med ett avelsindex på 166. Hon är helsyster till de godkända hingstarna Don Bedo I och Don Bedo II som lämnat många svårklasshästar i dressyr. Dorina har lämnat flera avkommor som varit framgångsrika i Holland, bl a Edmar D som segrat i Lilla rundan samt Forina som var stochampion i Brabant och senare fjärdeplacerad vid det holländska stochampionatet 2013. Forina har ett avelsindex på 187 som är ett av de allra högsta i KWPN. Mormodern Rosita är ett statspremiesto som utöver tidigare nämnda avkommor även har lämnat ett antal statspremieston. Harlem D har en helbror som valdes ut till holländska elitfölauktionen 2013, se film på www.lundgren-sporthorses.com


Tillbaka