2019-04-25-ps-flyinge

Hingsthållarens egen beskrivning av Demand (SWB) 1344


E1c987264f66e7bcccf97d9d190c5e18

Demand är stationerad i Lund.

Generationer av målmedvetet, genomtänkt avelsarbete har resulterat i Demand 1344 och övriga syskon och släktingar med fantastiska sportframgångar.

“Demand är en väldigt samarbetsvillig och talangfull hingst. Känslig och tillitsfull. Kul att rida.”
Minna Telde

Generationer av målmedvetet, genomtänkt avelsarbete har resulterat i Demand 1344 och övriga syskon och släktingar med fantastiska sportframgångar.

Demand, med exteriörpoängen 42,0 är en harmonisk, välproportionerlig och långlinjerad hingst med ett uttrycksfullt huvud och välansatt, välformad hals. Han har en aktiv, vägvinnande, bogfri och rörlig skritt. Traven bedömdes vara spänstig, elastisk, rörlig och taktmässig med väl undersatta bakben. Galoppen är bärig, luftig, aktiv, rytmisk, bogfri, med aktiva bakben. Demand är en samarbetsvillig hingst med god framåtbjudning, han är lösgjord och i uppförsbacke. Han har elastiska och reglerbara gångarter samt mycket lätt för samling. Testryttarna kommenterade den goda känslan han gav samt att han är mycket ridbar och välbalanserad.

Demand kom trea i Breeders Trophy och SWB Stallion Trophy 2017 med den fina poängraden 8, 8, 8.5, 8.8, 9 (84,6%).

Fadern Ampere, som nu finns i USA, vann sitt bruksprov i Holland 2008 med de högsta poängen någonsin. Ampere har visat sin goda förärvning både genom de över 60 premierade sönerna och de sporthästar som nu börjar visa sig på tävlingsbanorna. Sonen Nymphenbergs First Ampere (godkänd hingst) har haft stora framgångar i unghästklasser, inklusive final i unghäst-VM både som femåring 2016 och sexåring 2017. Ampere har dessutom ett verkligt bra holländskt OCD-index.

Demand tillhör stofamilj F2 (Spinda-familjen), med ursprung från Hannover. Stofamiljen har gett mängder med framstående sporthästar i både dressyr och hoppning. Modern Delight är ett elitsto, som fick gångartsdiplom som 3-åring och placerades fyra på rikssto. Hon har gett sex gångartsdiplom. Delight erhöll 2017 Tatis Pris för framstående avelssto. Dottern Diamond Rose vann 3-års testet i Plönninge 2008 med 50 poäng och blev fyra i rikssto. Dorette (u. Delight) vann 3-årstestet i Osby med 51,5 p och har varit placerad i Svenskt Avel och Sportchampionat som 3-, 4- och 5-åring. Dottern Diod (helsyster till Demand) fick både hopp- och gångartsdiplom på 3-årstestet och vann rikssto och därmed den åtråvärda kungakannan. Delight har även lämnat Quarton som har deltagit i tre unghäst-VM (som 5-, 6- och 7-åring). Quarton har vunnit Breeders Trophy som 6- och 7-åring och tävlar nu framgångsrikt i St Georges. Quarton vann, med Betina Jaeger i sadeln, sin första start i svår klass i Herning med 74,2%. Quarton har under 2017 dominerat lilla rundan i Danmark med sin nya ryttare Anna Kasprzak. De har gjort sex internationella starter i lilla rundan, med fem segrar. Ekipaget vann den prestigefyllda lilla rundans båda klasser i Aachen under året i hård konkurrens. Ekipaget inledde 2018 med att vinna debuten i Intermediaire II med imponerande 74,824%.

Morfadern Don Schufro är en levande legend, tio gånger har han varit nummer ett i det tyska dressyrindexet för hingstar och högt rankad i flera år på WBFSH´s rankinglista över dressyrhingstar. Han var bronsmedaljör i OS i Hongkong 2008. Weihegold OLD, nuvarande världsettan i dressyr, är en av hans mest kända avkommor.
Mormor till Demand är det framstående elitstoet Marlén. Marlén gav 15 föl, varav nio exporterades, tre blev godkända hingstar, tre ston fick elitutmärkelse, tre tävlade svår dressyr och två tävlade svår klass i körning par och fyrspann.

Demand är godkänd i SWB.


Tillbaka