2019-01-15-bruksprov

Hingsthållarens egen beskrivning av Ironman H 1351


Ed83c6c75797280a4dc1392b22b26c1c

Ironman H är stationerad i Lund.

Bruksprovsvinnaren i dressyr 2017 – Ironman H – guldkantad härstamning och med en ridbarhet få förunnad.

“Ironman H is a very talented horse, with a lovely canter, a top class canter, with a good prospect for the future.“
Christoph Hess

Ironman H är bruksprovsvinnare i dressyr 2017, med höga 9,5 poäng för ridbarhet i dressyr. Han belönades på bruksprovet med exteriörpoängen 41,0, med 9,0 för typen. Ironman H är en ädel, välproportionerlig, elegant häst, med ett litet uttrycksfullt huvud. Han har en taktmässig skritt och en bogfri trav med höga framknän. Galoppen, som belönades med poängen 9,0, är rytmisk med aktiva bakben. Han har väl undersatta bakben, är bärig, fokuserad, aktiv och samarbetsvillig. Ironman H gör mycket fina övergångar med bibehållen balans.

Testryttarna hade gärna tagit med Ironman H hem och berömde honom för hans fantastiska ridbarhet och stora kvalitéer. ”Har mycket kvalitet.” ”Super ridbarhet.” Ironman H är mycket välbalanserad, bekväm att sitta på, lätt att samla, är eftergiven med en fin kontakt. Han är i uppförsbacke och är liksidig. Ironman H har kvicka reaktioner för hjälperna och är lätt att reglera framåt och bakåt. Det är lätt att rakrikta honom och han har mycket lätt att både stretcha ut hals och nacke, likväl som att bära sig i en gedigen arbetsform.

Ironman H, med ryttaren Yvonne Österholm, vann både kval och final i Falsterbos fyraårsklass med mycket goda omdömen och poäng. Även under vårens kval till Falsterbo erhöll Ironman H superlativ för sina gångarter och ridbarhet.

Fadern Bordeaux kommer ur en av världens mest framgångsrika mödernelinjer. Han kommer ur samma stam som de olympiska mästarna Ahlerich och Rembrandt, den olympiska silvermedaljören Amon och godkände hingsten Rubinstein. Bordeauxs far United är den hittills högst bedömda hingsten vid bruksproven i Ermelo: 9,5 poäng för trav, galopp och kapacitet som dressyrhäst. Bordeauxs morfar Gribaldi ligger på tredje plats på listan över världens framgångsrikaste avelshingstar för dressyr. Han var själv framgångsrik med Edward Gal på Grand Prix-nivå. Gribaldi har lämnat efter sig Grand Prix-hästar såsom Girasol, Sisther de Jeu, Peter Pan, Painted Black, Totilas och många fler. Dressyrlegenden Donnerhall återfinns i tredje led. Även hans mormor Leandra M var framgångsrik med Hans Peter Minderhoud upp till lilla rundan-nivå.

Bordeaux var segerhingst vid KWPNs hingstpremiering 2009. Han hade framstående resultat i Pavo Cup-finalen 2010 och i unghäst-VM 2012. Han vann hingsttävlingarna i s´Hertogenbosch 2013. Under 2014 vann han upp till internationell St Georges. Under 2016 tävlade han Grand Prix-dressyr med Eva Möller i sadeln.

Ironman Hs möderne innehåller dressyrhästar upp till svår klass, nämnas kan Atina (Brech d´Hoore) och Wilanti (Chantal Eijckelhof). På mödernet återfinns även hingsten Highness (e. Uniform). Morfar Rosseau har en prestationsmeriterad dressyrhärstamning. Fadern Ferro har medaljer i OS, VM och EM och hans mor var placerad i Grand Prix-dressyr. Rosseau var silvermedaljör vid unghäst-VM 2003. Rosseau var far till vinnarna tre år i rad vid KWPNs hingstpremiering; Wamberto (2006), Blue Hors Zack (2007) och Ampere (2008). Rosseau har visat sig förärva sig mycket väl och har flertalet godkända söner. Avkommorna är av en mycket modern typ och har tre jämna, högkvalitativa gångarter. Mormorsmor, Latina, var en framgångsrik juniorhäst i dressyr i Holland.

Ironman H är godkänd i SWB och Oldenburg.


Tillbaka