Bruksprov960x120

Hingsthållarens egen beskrivning av Ironman H 1351


Ed83c6c75797280a4dc1392b22b26c1c

Bruksprovsvinnaren i dressyr 2017 - Ironman H - guldkantad härstamning och med en ridbarhet få förunnad.
Ironman H belönades med exteriörpoängen 41,0, med 9,0 för typen på bruksprovet. Han är en ädel, välproportionerlig och elegant häst. Ironman H har en taktmässig skritt och en bogfri trav med höga framknän. Galoppen, som belönades med poängen 9,0, är rytmisk med aktiva bakben. Han har väl undersatta bakben, är bärig, fokuserad, aktiv och samarbetsvillig. Ironman H gör mycket fina övergångar med bibehållen balans.
Poängen för ridbarhet i dressyr blev höga 9,5 poäng. Testryttarna hade gärna tagit med Ironman H hem och berömde honom för hans fantastiska ridbarhet och stora kvalitéer. Ironman H är mycket välbalanserad, bekväm att sitta på, lätt att samla, i uppförsbacke och liksidig.
Fadern Bordeaux kommer ur en av världens mest framgångsrika mödernelinjer. Han kommer ur samma stam som de olympiska mästarna Ahlerich och Rembrandt, den olympiska silvermedaljören Amon och godkände hingsten Rubinstein. Bordeaux var segerhingst vid KWPNs hingstpremiering 2009. Under 2016 tävlade han Grand Prix-dressyr med Eva Möller i sadeln.
Ironman Hs möderne innehåller dressyrhästar upp till svår klass, nämnas kan Atina (Brech d´Hoore) och Wilanti (Chantal Eijckelhof). På mödernet återfinns även hingsten Highness (e. Uniform). Morfar Rousseau har en prestationsmeriterad dressyrhärstamning. Rousseau var silvermedaljör vid unghäst-VM 2003. Rousseau har visat sig förärva sig mycket väl och har flertalet godkända söner.
Ironman H är godkänd i SWB och Oldenburg.


Tillbaka