Flyinge

Hingsthållarens egen beskrivning av Dirco Hästak (SWB) 1005


Medium

Dirdo Hästak hopphingsten med ett hjärta av GULD och som nerärver det också.
Dirco vann Rikskvalitetstävlan 2000 i hoppning i Skövde. Han vann också semifinalen i 4 års championatet i Kungsbacka samt blev trea i 4 års Championatets final på Flyinge. Som 5-åring premierades han. Gick finalen i Falsterbo Scandinavian Open och placerade sig 6:a sammanlagt men blev 2:a i Hingstägarnas stor pris. Blev uttagen till VM.
Vid VM för unga hästar i Zangerschide tog han sig till A-Finalen där han fick 4 fel. Han bidrog till att Sverige blev bästa avelsnation 2001.
Han var även finalist och 2:a placerad i såväl 5-års Championatet som i Breeder´s Trophy Finalen. Detta blir en prissumma på 159 000:-
2002 vann han hingsthoppningen på Flyinge för 6-8 åriga hingstar. Han tävlades sedan Internationellt av Helena Lundbäck med Segrar och placeringar ut till 150.
2010 Var han far till Riksvinnaren vid Fölchampionatet i Hoppning Dundee M. Dirco är en riktig sportmodell Ädel, Lätt med härlig huvud och hals. Han har en mycket hög ridbarhet som han starkt nedärver samt sin fantastiska hinderkänsla och hjärta en riktig fighter. procenten tävlingshästar efter honom är mycket hög till förhållande föl. med avkommor placerade i svår klass. Även i ponnyaveln visa han sin fina nedärvning 2013 kom Gyllinge Eos 3:a i SM samt 2 ungponny till SM. 2016 kvalade ett par tusen ponny till Prins Carl Philips final på Globen endast 8 tog sig till Final av dessa 8 var Dirco far till två och sedan skulle det visa sig att segrare i såväl kvalet som finalen blev Dilba e. Dirco med sin ryttare Mathilda Bohlin. En halvblodshingst på ponny måste har mycket stor ridbarhet hinderkänsla det är ju barn som ska rida avkomman och det har Dirco så därför tycker vi han är mycket lämpad. Egenskaper man också söker på sin stora ridhäst. Vi har själva exp. ett par fina stora hästar e. Dirco till USA där ridbarhet teknik och fin exteriör efterfrågas och betalas för. Betäcker du din Ponny 148cm el. mindre med Dirco få du 3000:- rabatt på 90dgr avgiften.Bilder


Medium


Videoklipp

Här visas filmklipp på hingsten som dess aktiva hingsthållare lagt till.


Tillbaka