Gransbo

Hingsthållarens egen beskrivning av Triton Hästak (SWB) 1330


Medium

Triton Hästak Endast det bästa är BRA Nog!!!
2017 inleder han året på Gothenburg Horse Show i Swedish Warmblood Trophy för 5åringar och gör det så övertygat. Efter två rundor koras han som 2:a vilken härlig attityd självsäker ridbar med fin teknik bra galopp. Han övertygar både Henrik Ankarkrona och Marco Kutscher att han är näst BÄSTA i 5 års klassen.
Han debutera 120 med felfritt resultat och kan räkna in hela 17 felfria rundor i sträck på tävling.
Triton är nu uttagen till Svenska Hoppsport 2025 satsning på framtida mästerskapshästar.

Världscup segrare, Topp placerade hästar från alla håll. Cabachon, Casall, Winningmood, Darco, Cassini, Caretino.
Mormor Cita är syster till Världscup segraren GOLDIKA som Vunnit Världscupen med både Toni Hassman och Mc Lain Ward.
Tala om komplett sto-hingst stam i Triton Hästak
Triton född 2012 166cm förädlingsprocent 41,41% Hoppdiplom vid 3års testen. Hade en lysande tävlingskarriär som 4åring 6:a i Falsterbo, 4:a i Breeders delad 1:a i Elmias 4års Championat.
Triton är vad vi tycker den kompletta hingsten med Galopp, modell, teknik, kapacitet och som har stam som är av största intresse att få in i sin avel. För hans egen del tror vi på att vi innehar en Topp häst även på tävlingsbanan framöver. Triton Guld kantas av Topp hästar i hela sin härstamning.
Hästar som själva hoppat. Vunnit 150 -160 klasser. Gener som han för vidare till sina avkommor.
Gener som kapacitet, teknik, hållbarhet, försiktighet – mod, ridbarhet, typ är alla saker en häst behöver för att kunna ta sig till toppen,
Ju bättre och ju fler topp hästar en häst ha i sin stam desto säkrare är ju hästens nedärvning.
Fadern Cabachon Premiehingst i Mecklanburg, Vann 5-års championatet i Norge, 2:a i Falsterbo, 9:a i Zangarshide hade en lysande karriär med Stein Endresen såldes sedan till Aleksandr Onysjtsjenko för en summa runt 30 miljoner.
Farfadern Casall Roffes fantastiska 1:a häst med brons i EM lag 4:a individuellt behöver väl ingen mer presentation.
Morfadern Winningmood som Ludo Philippars först hade sådana framgångar på men och som 2009 såldes för en fantastisk stor summa till Luciana Diniz och som vi sedan sett segrar i de största tävlingarna världen över.
Hans far Darco som med Ludo Pilippaerts blev en topp häst med mängder av segrar och placeringar i Internationell GP. Vinnare av Volvo World Cup. Placerad VM i både Stockholm och Barcelona. Darco ha i många år toppat WBFSH Världsranking som världens ledande hopphäst producent.
Cassini I är även han känd över hela världen som en av de mest framgångsrika förvärvarna till de bästa hopphästar som varit och är aktiva i sporten.
Tritons mor Harmonien köptes som 2,5 åring av uppfödaren Ludo Pilippaerts som har hennes mor i avel.
Hon betäcktes sedan med Cabachon. Triton är hennes första föl och han fick hoppdiplom 2015 och godkändes sedan som 4åring i SWB. Harmonien verka hemma på HÄSTAK som avelssto. 2017 vann hennes dotter 3års testen i Hoppning. Triton är Cabachons första godkända son. Mer om Triton och hela hans gedigna stam på hastak.seBilder


Medium


Videoklipp

Här visas filmklipp på hingsten som dess aktiva hingsthållare lagt till.


Tillbaka