Bruksprov960x120

Hingsthållarens egen beskrivning av Cayenne de Clarence 1352


74635f4535be6c23bc529a5d08b2d15b

Cayenne de Clarence – en exceptionell hoppförmåga med en fulländad balans i sin galopp och hoppning.
Cayenne de Clarence har en rytmisk, aktiv, lätt och reglerbar galopp. Det är en ändamålsenlig, lätt galopp för hoppning. Han är en mycket samarbetsvillig och ridbar hingst med mjukt, stort scoop, mycket bra bakbensteknik och ryggverkan. Cayenne de Clarence är hinderklok med mycket fin balans i språnget. Testryttarna vid bruksprovet 2017 tyckte att han är scoopey, försiktig och med power i avstampet. De poängterade att han har en bra galopp, är fin både bak och fram och har stor kapacitet med många växlar.
Fadern, legendaren Baloubet du Rouet, är en av de bästa hopphästarna under de senaste decennierna (individuellt OS-guld 2004, lag-brons vid OS 2000 och vinnare av tre World Cup-finaler). Han har under flera år rankats av WBFSH som världens bästa hopphingst och har lämnat över 40 godkända söner. Framgångsrika avkommor är: Chaman (Ludger Beerbaum), Palloubet d’Halong (Janika Sprunger och Bassem Hassan Mohammed), B Once Z (Katharina Offel) och Bonne Chance CW (Janika Sprunger).
Kombinationen av blodslinjerna Baloubet du Rouet och mycket välstammade Alfa d’Elle är högintressant, vilket bland annat framgår av Roger Yves Bosts häst Sydney une Prince (lagguld i OS 2016, seger i WC-deltävlingen i Mechelen samma år). Modern Lipton de Roye (halvsyster till Norton de Roye, trestjärnig 160-hoppning) tävlade redan som unghäst framgångsrikt (Guillaume Foutrier respektive Nicolas Duhamel).
Cayenne de Clarence är godkänd i Zangersheide och SWB.


Tillbaka