Bruksprov960x120

Hingsthållarens egen beskrivning av Van Vivaldi 1286


13c92c3b2b0fa573a98880ead5dfa7e9

”Fantastisk häst” – den utländska gästdomarens sammanfattande kommentar om Van Vivaldi efter segerritten i Breeders Trophy 2016.

Van Vivaldi godkändes 2012 i Münster-Hahndorf som förste reservsegerhingst och vann det svenska bruksprovet för gångartshingstar år 2014. Han ansågs vara en mycket uttrycksfull och elegant hingst av modern typ, som berömdes för sin mycket fina mekanik och balans samt sin lätthet. Van Vivaldi har även en rörlighet, elasticitet, mjukhet och exteriör som passar de flesta svenska stona.

2015 var Van Vivaldi bästa svenska häst i unghäst-VM för femåriga dressyrhästar. Han startade under 2016 tre gånger, vilket resulterade i tre vinster, alla över 80%. Vinsten i Breeders Trophy motiverades bland annat med att han är en fantastisk häst, med tre väldigt korrekta gångarter. För framtidsutsikterna fick han betyget 9,0.

Även avkommorna i Sverige har visat sig vara av en mycket tilltalande typ, rörliga och med en naturlig lätthet i gångarterna. Två avkommor togs ut till elitfölauktionen 2016. Van Vivaldi fick i januari 2017 sin tredje godkända son. Treårshingsten godkändes i München, där han även såldes på den efterföljande auktionen.
Fadern Vivaldi hade alla gångartssiffror över 8,5 i sitt bruksprov, han vann Pavo Cup som femåring och tävlade upp till svår dressyr. Vivaldi är numera enbart i avel och är en av de mest eftertraktade gångartsförärvarna i Europa. Olivi har tävlat Grand Prix dressyr och är toppförärvare av gångartshästar. Trakehnerhingsten Biotop var Reiner Klimkes sista stora tävlingshäst i Grand Prix.
Van Vivaldi är förutom i SWB också godkänd i Westfahlen, Hannover, Rheinland, Oldenburg och sydtyska förbunden


Tillbaka