2019-04-25-ps-flyinge

Faktablad för Dantes Specter 1391

Hemsida med mer information om hingsten:   http://www.bladdegard.com

Hingsthållare

Namn Adress Telefon E-post
Blädde Gård Kumlatoftavägen 481
275 63
Blentarp
072-3736240 [email protected]

Beställning av sperma

Beställ från Adress Telefon Fax
Blädde Gård Kumlatoftavägen 481, 273 65, Blentarp 072-3766240,073-4096658,073 - 409 66 58
Tillgänglig via Samlingsdagar Beställ senast
AI, TAI Måndag, Onsdag, Fredag 10.30
Övrigt
Samling/packavgift faktureras 1 ggr / sto och år, ston stationerade på Blädde betalar inte denna avgift Skick transportkedja faktureras 750 kr + moms med bil och 800 + moms med flyg Avhämtning Blädde faktureras med 100 kr + moms

Betäckningssäsongen

Börjar Slutar Verksam i tävling
2019-05-01 2019-08-15 Nej

Avgifter

Hingstägaren/hållaren debiterar språngägaren alla avgifter som direkt härleds till hingsten, såsom bokning, språng, ev transportkostnader, dräktighet, fölavgift m.m.


Stationen tar in sina egna avgifter, såsom stationsersättning, veterinäravgift och ev uppstallning. Som regel tillkommer transport/hämtningskostnader för sperman som debiteras av mottagande station.
Information om detta kan språngägaren få genom den betäckningsstation de valt eftersom kostnaden varierar beronde på avstånd, rutiner m.m.


Hingsthållaren debiterar följande:


Frakt 750 SEK + moms

Samling/Packning 500 SEK + moms

Språng 2500 SEK + moms

Dräktig (90dygn) 7500 SEK + moms


ÖVRIGT

Dantes Specter bedömdes under det svenska bruksprovet att vara en mycket välutvecklad, maskulin, välproportionerlig och långlinjerad hingst. Med en välvd, välansatt hals och sluttande musklat kors. Dantes Specter har en ren, avspänd, aktiv och vägvinnande skritt med god steglängd. Korrekt i sin rörelse.
Traven är taktmässig, elastisk, bärig och med aktiva bakben. Rund, mycket balanserad och reglerbar galopp i uppförsbacke. Dantes Specterfick omdömena: Ambitiös, arbets och samarbetsvillig med bra och aktiva övergångar, speciellt mellan skritt och trav.

Några omdömen från testryttarna på Bruksprovet.

Minna Telde.
”Känns som om det finns mycket mer att hämta, uttrycksfull, framåtgripande och bärig för sin ålder. Det finns mer att hämta i traven, mer uttryck. Han växte verkligen med uppgiften.”

Jan Möller Christensen.
”Nice trot and canter, really listening. The walk is very good. Rideability is very good and he is well balanced in all corners, easy to bend.”

Fadern Dante Weltino har med Therese Nilshagen i sadeln tagit lagbrons vid EM 2017 och var samma år fyra individuellt. Vid VM 2018 placerade sig ekipaget på tionde plats individuellt och på en fjärde med laget. Dante Weltino valdes 2014 ut till ”Årets häst” i Oldenburg. Dante Weltino är en populär förärvare, vars avkommor rönt stor framgång var de än har visats.

Modern La Donna S är ett statspremie och Elitsto. Hon har lämnat den godkända helbrodern Dantes Dancer, som utbildats av Therese Nilshagen på stuteri Lodbergen. Modern har även lämnat en hingst som har gått vidare till 2:a besiktningen i KWPN. Hon har även lämnat ett sto som tävlas framgångsrikt av Charlott-Maria Schurmann. Samt två stoföl som blev uttagna till elitföl auktionen i Vechta. Mormodern Lucy är ett statspremiesto. Hon har bland annat lämnat tre avkommer som är statspremieston samt en avkomma med placeringar i svår hoppning. Hon har också lämnat en avkomma med meriter i svår dressyr samt Nora som har placeringar och vinster i internationell Grand Prix dressyr. Mormorsmor Ikarella är ett statspremie och Elitsto, fyra av hennes avkommer är statspremieston och hon har en avkomma med placeringar i svår dressyr. Ikarella är också moder till den välkända Exquis Escapado som har flertalet segrar och placeringar i internationell svår dressyr tillsammans med Hans-Peter Minderhoud och Carl Hester. Hon är även mor till den godkända hopphingsten Landstern.


Fosterförsäkring

Fosterförsäkring ingår inte


Fosterförsäkring kan täcknas från dag 45 via intyg från veterinär, kontakta Tobias 073 - 4096658

Tillbaka Btn_print_pdf